Sucul de sfecla rosie – „Miracol pentru organism”

“Sfecla roşie este un complex de vitamine şi minerale cum rar mai găsim şi, în plus, vindecă tumori, afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive, întăreşte imunitatea şi este un puternic antiinflamator, detoxifiant şi energizant. Sfecla roşie conţine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie”, explică medicul Cătălin Luca.

Cu un gust dulciu și o culoare impunătoare, sucul de sfeclă roșie introdus în alimentația zilnică te poate ține departe de cela mai crunte boli precum: cancerul, boli hepatice sau boli ale sistemului circulator.

Terapeutul Rudolf Breuss, susține că o cură de 42 de zile cu sucuri naturale printre care și sucul de sfeclă roșie ajută la prevenirea leucemiei, cancerului pulmonar si cel gastric.

‘Pentru început, se recomandă a se consuma sucul de la 250 de grame de sfeclă pe zi, crescând apoi treptat cantitatea. Creşterea cantităţii se face treptat, iar dacă apar senzaţii de vărsături, greaţă, sau ameţeli, se va reduce cantitatea, astfel încât să poată fi acceptată de către organism. Sucul de sfeclă roşie este un aliat de nădejde în tratarea cancerului de plămâni, colon şi stomac, uşurând digestia.’ ( medicul Cătălin Luca)

Beneficii ale consumului de suc de sfeclă roșie:

  • previne și ameliorează cancerul datorită betatninei, aminoacid care inhibă compușii care cauzează cancerul;
  • stabilizează glicemia persoanelor cu diabet de tip I și II
  • tratează hipertensiunea arterială;
  • leucemia poate fi tratata cu o cură de Suc de sfeclă roșie, morcov, țelină.
  • datorită conținutului bogat fier, magneziu, vitamina B, sucul de sfeclă roșie favorizează formarea globulelor roșii, fiind un ajutor de nădejde în lupta cu anemia;
  • previne formarea varicelor, deoarece menține elasticitatea arterelor;
  • scade riscul îmbolnăvirii sistemului circulator, datorita nitraților care scad presiunea arterială și îmunătățesc circulația.
  • hepatita cronica: previne evoluția celulelor hepatice spre ciroză sau cancer hepatic;

Rețete:

  • R7 – Suc de sfeclă roșie și lămâie;
  • R13 – Suc de sfeclă roșie, măr, morcov;
  • R16 – Suc de sfeclă roșie, morcov, țelină;
  • R21 – Suc de sfeclă roșie, grapefruit, portocală, morcov;
  • R24 – Suc de pară, sfeclă roșie, morcov;
  • R27 – Suc de sfeclă roșie, portocală (mentă/ghimbir)
  • R28 – Suc de sfeclă roșie, morcov, frunze de pătrunjel.