Suc de citrice – Infuzie de vitamina C

Vrei o siluetă de invidiat? Piele curată și luminoasă? Sucul de citrice este ceea ce ai nevoie. Fie el din portocale, din grapefruit, din lămâi sau combinat, sucul de citrice aduce aportul de vitamine si minerale necesar pentru buna funcționare a organismului.

Citricele sunt o sursă importantă de vitamina C, complexul de vitamine B, vitamina E, vitamina K, acid folic și minerale: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu, sodiu.

Sucul de citrice este un înlocuitor ideal al cafelei de dimineață. Conținutul bogat, aroma puternică și revigorantă a acestuia oferă energia necesară organismului.

Organismul uman nu poate produce vitamina C. Aceasta este hidrosolubilă și nu este reținută de corp. De aceea organismul are nevoie de o aprovizionare permanentă pentru a păstra o concentrație adecvată la nivel celular si sanguin. Vitamina C, împreună cu alți nutrienți importanți conținuți de citrice, joacă un rol important în reducerea riscului de apariție a bolilor cronice. Un nivel scăzut de vitamina C a fost asociat cu creșterea mortalității, cu precădere din cauza cancerului și a afecțiunilor cardiovasculare.”( Dr. Steven G. Pratt, “Super Alimente Rx”)

Care sunt beneficiile sucului de citrice pentru organism?

  1. Previne răcelile de sezon: cu un conținut bogat de vitamina C, citricele fortifică funcțiile sistemului imunitar, oferind protecție împotriva răcelilor de sezon. În aceeași măsură, vitamina C luptă împotriva infecțiilor.
  2. Luptă împotriva cancerului: conținutul bogat de limonoizi citrici oferă protecție împotriva mai multor tipuri de cancer printre care: melanomul, cancer  hepatic, cancer de stomac, cancerul de colon;
  3. Oferă un aspect îngrijit pielii: datorită conținutului bogat de antioxidanți și vitamina C, sucul de citrice oferă un aspect îngrijit pielii, previn îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor.
  4. Ajută la sănătatea inimii: potasiul, mineral cu rol important pentru buna funcționare a organismului, susține activitatea inimii în parametri normali. (Deficiența de potasiu susține instalarea bolilor inimii)
  5. Aliatul curelor de slăbire: sucul de citrice stimulează metabolismul și reduce pofta de mâncare. Un pahar de suc de citrice băut dimineața furnizează energia necesară  unei zile.
  6. Prietenul sistemului optic: cantitățile considerabile de carotenoizi ajută la menținerea sănătății sistemului optic, prevenond în același timp degenerarea musculară.
  7. Previne formarea pietrelor la rinichi și instalarea bolilor renale.